Het verhaal van IJssel Technologie Groep

IJssel Technologie verbetert productieprocessen van bedrijven door een integrale benadering van ontwerp, realisatie en onderhoud. We zijn een succesvol bedrijf met 280 personeelsleden, dat voorop loopt dankzij klanten in de automotive- en maakindustrie, maar ook in de proces- en voedingsmiddelenindustrie.

de geschiedenis

Wij hebben grote afnemers als Scania, Hewlett Packard en Nedmag (een voormalig Shell-Billiton dochter)’, vertelt Rien Slingerland, sinds 2003 directeur van IJssel Technologie. ‘IJssel Technologie ontstond in 1992 toen de afdeling Technische dienst en productieverbetering van Scania werd verzelfstandigd. Mede dankzij de steun van Scania in het eerste jaar waren we in staat om op eigen benen te gaan staan en in korte tijd tot grote groei te komen. Het was een verzelfstandiging met schoonheidsprijs! ‘In 2000 hebben we ook het onderhoud overgenomen van Scania.’ geeft Rien Slingerland aan. ‘Door onze ervaring bij verschillende grote klanten kunnen we onze kennis optimaal ontwikkelen en benutten. En dit komt alle klanten vanzelfsprekend ten goede. We werken vooral ‘bottom-up’ en gebruiken de kennis van de mensen op de werkvloer om productieprocessen en onderhoud te verbeteren. Bedrijven kunnen vaak verrassend veel geld besparen door efficiënter te gaan werken!’

Het uitgangspunt was duidelijk: er moeten alleen maar winnaars zijn.

Rien Slingerland, directeur IJssel Technologie Groep, Zwolle

de ervaring met Wadinko

Begin 2004 was er sprake van management buy-in: Rien Slingerland kocht zichzelf in en tegelijkertijd ging Wadinko participeren in IJssel Technologie. ‘Het uitgangspunt hierbij was gelijk aan die van de oprichting van IJssel Technologie: er moeten alleen maar winnaars zijn. De overdracht ging eenvoudig en gemakkelijk, door het vertrouwen dat we in elkaar hadden en de duidelijkheid die er al bestond over doel en werkwijze.

de mogelijkheden

waar Wadinko u mee kan helpen