Doorgaan naar content

Samen inzetten op groei werkgelegenheid

cases

Afbeelding van vrachtwagen met oplegger van het bedrijf Tielbeke. Op de vrachtwagen het logo van Tielbeke met daaronder de tekst toptechniek in logistiek en transport, distributie en warehousing.

Waar staat Tielbeke over 5 jaar?

‘Nog steeds zelfstandig én groter gegroeid’. Dat antwoordt Robert Tielbeke op de vraag waar Tielbeke Transport, Distributie & Warehousing over 5 jaar moet staan.

‘Daarmee bedoel ik niet dat ons product- en dienstenaanbod is toegenomen. Toen ik begin jaren negentig bij mijn vader en oom in het familiebedrijf Tielbeke stapte, was ik er snel achter dat we veel vestigingen en activiteiten hadden, maar dat de helft daarvan geld kostte. We zijn toen geleidelijk de bakens gaan verzetten naar een organisatie met vestigingen in Zwolle en Lemelerveld die actief is in de Benelux en dat met drie activiteiten; transport, dedicated groupage en warehousing. Die keuze heeft zich uitbetaald. Tielbeke is sinds 2006 gestaag en autonoom gegroeid. In al die jaren zijn we blijven streven naar product-excellentie. Waarbij we altijd geïnvesteerd hebben in onze chauffeurs.’

Afbeelding van logistiek medewerker in het magazijn van het bedrijf Tielbeke met een barcodescanner in zijn hand.
Logistiek medewerker in het magazijn van Tielbeke met barcodescanner.
We hebben een eigen school, bijna de helft van onze chauffeurs hebben we zelf opgeleid!
Robert Tielbeke, directeur Tielbeke

‘Zo hebben wij een eigen school. Bijna de helft van onze chauffeurs hebben we zelf opgeleid. Er wordt soms aan ze getrokken maar we luisteren goed naar onze medewerkers en proberen vanuit de directie dicht bij ze te staan. Natuurlijk komt er een tijd dat ik het stokje moet overdragen. Daar maakte ik me best zorgen om. Ik heb te vaak gezien hoe dat mis kan lopen. Een overname? Dan gaat het alleen om klanten en niet om medewerkers.

In 2018 ben ik met Wadinko een bedrijfsopvolgingstraject gestart. Samen zetten we in op minimaal het behoud, maar liefst een verdere groei van de werkgelegenheid bij Tielbeke, kwantitatief én kwalitatief. Net zoals we ook zelfstandig willen blijven. Terugkijkend heeft de samenwerking met Wadinko al veel goeds opgeleverd. Dat geeft me vertrouwen voor de toekomst.’

Contactgegevens

Adres

Handelsweg 17
8152 BN Lemelerveld
Plan je route

Direct in contact

0572 - 37 81 00
info@tielbeke.nl
www.tielbeke.nl

We horen graag wat jouw
uitdagingen zijn!

Wil je meer weten over de mogelijkheden van groeiambities met Wadinko?

Neem contact op.

Gerelateerde cases

Alle cases