Op vrijdag 12 juni heeft participatiemaatschappij Wadinko NV de jaarcijfers over 2019 bekend gemaakt. Dit gebeurde op de jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders. Volgens directeur René Wolfkamp heeft Wadinko een goed jaar achter de rug. Dankzij een gezonde omzetgroei bij de participaties nam het aantal arbeidsplaatsen verder toe. Evenals vorig jaar ontvangen de aandeelhouders dividend.

‘In 2019 heeft Wadinko meer dan 12,5 miljoen euro risicokapitaal verstrekt aan bedrijven in haar werkgebied. Dat is vergelijkbaar met onze investeringen in 2018. De totale werkgelegenheid bij onze participaties groeide met 265 naar 3.961 mensen’, aldus René Wolfkamp, directeur van participatiemaatschappij Wadinko NV. De verwachtingen voor 2020 zijn na het uitbreken van de coronacrisis naar beneden bijgesteld. Vooral bij participaties actief in de maakindustrie verwacht Wadinko na de zomer verdere terugval van omzet wat het resultaat van Wadinko negatief zal gaan beïnvloeden. Wadinko staat klaar om haar participaties te ondersteunen waar nodig. René Wolfkamp zegt hierover: ‘De steun van Wadinko aan bestaande participaties is nu vooral gericht op behoud van werkgelegenheid in deze moeilijke tijd. Maar we gaan ook graag met mogelijke nieuwe participaties in gesprek’.

Nieuwe participaties

In 2019 heeft Wadinko meerdere minderheidsbelangen genomen, te weten in Food Connect uit Almelo en WRS.Finance uit Enschede. Verder werden extra kapitaalinjecties verstrekt aan acht participaties. In 2019 heeft Wadinko haar belang in De Buren uit Hengelo verkocht. In 2020 heeft Wadinko een minderheidsbelang in NOVON uit Zwolle genomen.