Koninklijke Auping heeft in de eerste week van december de eerste Auping Matras Studio geopend in Leidschendam, in winkelcentrum Leidsenhage (vanaf 2019 ‘Mall of the Netherlands’). In de Auping Matras Studio geven rugexperts, gespecialiseerd in slaapergonomie, consumenten deskundig en objectief advies over welke matras en welk kussen het beste bij hun slaapvoorkeuren, lichaamsbouw en slaaphouding passen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een innovatief meetmatras. De Auping Matras Studio is een volledig nieuw concept waarbij de consument in drie heldere stappen professioneel advies krijgt en een weloverwogen keuze kan maken.

In een matrassenmarkt die volop in ontwikkeling is, heeft de consument behoefte aan eenvoudig, goed en objectief advies. Auping wil de consument zo goed mogelijk helpen in dit gecompliceerde matrassenlandschap. Dat gebeurt in de Auping Matras Studio aan de hand van drie stappen: 1) een scan van het lichaam van de consument met behulp van een speciale meetmatras: de ‘Auping Support Scan’ 2) professioneel advies met medewerking van Fysius, een landelijke organisatie vanrugexperts 3) proefliggen om te ontdekken of de consument de matras prettig vindt en daadwerkelijk ergonomisch goed ligt op de geselecteerde matras (tweede foto onder). Auping gelooft niet in één matras voor iedereen en laat zien dat elke consument met behulp van de laatste technologie en objectief en deskundig advies de perfect passende matras kan vinden. Elke Auping matras wordt met de hand gemaakt en duurzaam geproduceerd op order in de eigen fabriek in Deventer.

De Auping Matras Studio in Leidschendam is een pilot. De verwachting is dat in 2018 meerdere Auping Matras Studio’s worden geopend. Meer informatie: auping.nl/matrasstudio.