Wadinko verkoopt 51% belang in EuroMouldings aan AST

Zwolle – Op 20 december heeft de Overijsselse Participatiemaatschappij Wadinko N.V. een meerderheidsbelang in EuroMouldings B.V. verkocht aan het Duitse AST Kunststoffverarbeitung GmbH. Na de overdracht van de aandelen beschikt Wadinko over een belang van 49%. Voor AST past de deelname in EuroMouldings in het streven zijn positie in Europa verder uit te bouwen.

 Het in Nijverdal gevestigde EuroMouldings produceert geblazen kunststof verpakkingen als flessen, jerrycans en technische artikelen. Naast dat EuroMouldings een breed standaard assortiment voert, is het gespecialiseerd in het ontwikkelen en produceren van klantspecifieke kunststof producten voor met name de verpakkingsindustrie. Al in 1999 nam Wadinko een minderheidsbelang in EuroMouldings om een groeistrategie mogelijk te maken. In 2015 nam Wadinko ook de resterende aandelen over van toenmalig mede-aandeelhouder Hydratec Industries N.V., resulterend in een belang van 100%. De afgelopen jaren heeft EuroMouldings fors geïnvesteerd in de onderneming, resulterend in een significante toename van de omzet en werkgelegenheid. Bij EuroMouldings werken 110 mensen.

Nieuwe werkgelegenheid

AST wil zijn positie in Europa verder uitbouwen wat recent leidde tot besprekingen, waarin Wadinko aangaf enkel een participatie te willen overwegen. Volgens Wadinko-directeur René Wolfkamp is al in 2015 duidelijk geformuleerd én gecommuniceerd dat het hebben van een 100% belang in EuroMouldings slechts van tijdelijke duur zou zijn. ‘Ons beleid is juist gericht op het nemen van minderheidsbelangen, omdat we niet op de stoel van de ondernemer willen zitten. EuroMouldings is een gezonde onderneming en heeft nog voldoende potentie om zijn marktpositie te versterken en uit te bouwen. Met de strategische deelname door AST kan EuroMouldings dat proces verder doorzetten. Dat gaat dan ook gepaard met forse investeringen en nieuwe werkgelegenheid. Voor Wadinko gaf dat laatste de doorslag om akkoord te gaan met de aandelenoverdracht. Daarmee zitten we op één lijn met de eigenaren van AST, de familie Strohmann. Samen zien we de toekomst van EuroMouldings dus met veel vertrouwen tegemoet.’

Over Wadinko

Participatiemaatschappij Wadinko N.V. heeft als doel het stimuleren van gezonde bedrijvigheid en werkgelegenheid in Overijssel, de Noordoostpolder en Zuidwest Drenthe. Dat doet Wadinko enerzijds met substantiële minderheidsbelangen in bedrijven met risicodragend kapitaal, kennis, managementondersteuning en netwerken. Anderzijds stelt Wadinko ondernemingen in staat versneld te groeien met achtergestelde, laagrentende ondernemersleningen. Ook geeft Wadinko een impuls aan de kwaliteit van ondernemen in haar werkgebied met WIMM, wat staat voor Wij Investeren in Mensen en Maatschappij. Onderdeel van WIMM, waarin ook andere ondernemers participeren, zijn de Wimm Academie en het Wimm Traineeship. De bedrijven waarin Wadinko participeert hebben volop ontwikkelingsmogelijkheden en groeipotentie. Door de groei van winstgevende bedrijvigheid dragen ze in belangrijke mate bij aan de bevordering van de regionale economische structuur.

Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen?

Stationsweg 11 - Postbus 445 - 8000 AK Zwolle - Tel: 038 425 93 60 - E-mail: info@wadinko.nl