Bedrijfsopvolging

Bedrijfsopvolging

U bent trots op uw bedrijf. U hebt fantastische jaren gekend, maar ook minder goede tijden. Het zegt veel over uw ondernemerstalent en doorzettingsvermogen dat u uw bedrijf ook door die moeilijke tijden heen wist te loodsen. Nog steeds bent u ambitieus en borrelen er vele plannen in uw hoofd. Tegelijk weet u ook dat er een dag komt dat u het stokje moet overdragen.  Bedrijfsopvolging dus. Maar aan wie vertrouwt u de bedrijfsopvolging toe?

Voor veel ondernemers is bedrijfsopvolging een beladen onderwerp. Want even los van de emoties en sentimenten, waar of hoe vind je een geschikte opvolger? En hoe zit het met de financiële aspecten? Hoe stel je de overnamesom vast? Gelukkig zijn er specialisten die u daar graag bij helpen. Participatiemaatschappij Wadinko NV heeft al vele bedrijfsopvolgingen op succesvolle wijze begeleid.

Debet daaraan is onder andere het zeer uitgebreide netwerk van Wadinko. Bijna dagelijks onderhoudt Wadinko contacten met zichzelf bewezen, ervaren ondernemers, managers en bestuurders die toe zijn aan een volgende stap in hun carrière. Dat, in combinatie met de core business van Wadinko om risicokapitaal ter beschikking te stellen én de zeer ruime ervaring van Wadinko met zowel MBI’s (management buy-in) als MBO’s (management buy-out), maakt dat er vrijwel altijd een oplossing op tafel komt, die voor alle partijen bevredigend is.

Wadinko-014

‘Een aantal jaren geleden polste Wadinko me dat de eigenaren van Uitgeverij DAVO, bekend van hoogwaardige postzegelalbums en postadministratie-producten, bedrijfsopvolging zochten. Bij de eerste kennismaking was er gelijk een klik tussen de eigenaren, het Wadinko-team en mijzelf. Uiteindelijk resulteerde dat in een management buy-in. Door de focus te verleggen naar crossmarketingactiviteiten rond de verkoop van postzegels en door actief te worden op het gebied van logistieke dienstverlening voor webshops (fulfilment voor e-commerce bedrijven), draait DAVO nu als nooit tevoren.’ Albert Ploeger, directeur Uitgeverij DAVO.

 

 
 

Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen?

Stationsweg 11 - Postbus 445 - 8000 AK Zwolle - Tel: 038 425 93 60 - E-mail: info@wadinko.nl