Doorgaan naar content

Nieuwe algemeen directeur Tielbeke

nieuws

28 October 2020

Afbeelding van vrachtwagen met oplegger van het bedrijf Tielbeke. Op de vrachtwagen het logo van Tielbeke met daaronder de tekst toptechniek in logistiek en transport, distributie en warehousing.

Op 4 januari 2021 treedt Adwin Verhoeks aan als algemeen directeur bij Tielbeke Transport, Distributie & Warehousing. Samen met mede-directieleden Ernst-Jan Dorgelo en Robert Tielbeke en aandeelhouder Wadinko pakt hij de uitdaging op om de positie van de Overijsselse transporteur in de branche verder te verstevigen en uit te bouwen.

Met de aanstelling van Verhoeks als algemeen directeur van Tielbeke is een grote stap gezet in het bedrijfsopvolgings-traject. Om dat traject in goede banen te leiden nam de Zwolse Participatiemaatschappij Wadinko N.V. in 2018 een minderheidsbelang van 30% in Tielbeke. Hiermee werd tevens de zelfstandigheid van Tielbeke en daarmee ook de werkgelegenheid voor de regio gewaarborgd. Met de aanstelling van Verhoeks geeft Robert Tielbeke het stokje als algemeen directeur nu over. Tegelijkertijd krijgt Wadinko een meerderheidsbelang in Tielbeke. Beide aandeelhouders hebben zich meerjarig vastgelegd de onderneming verder te ontwikkelen.

Slimmer en duurzamer transporteren

Adwin Verhoeks heeft veel ervaring in de logistieke branche. Zo was hij vele jaren werkzaam bij de H&S Group, waar hij vanaf 2019 commercieel directeur transport was: ‘Ik kende Tielbeke al als een mooie, solide, toekomstgerichte en duurzame organisatie. In de afgelopen maanden heb ik Tielbeke vooral leren kennen als een verantwoordelijke organisatie die continuïteit centraal stelt, zowel voor de organisatie zelf als voor de medewerkers. Daarvan getuigt ook het bedrijfsopvolgings-traject dat drie jaar geleden is gestart. Robert Tielbeke voorzag toen al dat de transportbranche voor een enorme uitdaging staat. Nu, amper drie jaar later staan we letterlijk op de drempel van die transitie naar slimmer en duurzamer transporteren. Ook in dat ‘nieuwe’ logistieke speelveld wil Tielbeke koploper zijn. Ik zie ernaar uit om daar een bijdrage aan te leveren.’

Gewaardeerde gesprekspartner

Robert Tielbeke is verheugd met de aanstelling van Verhoeks: ‘Een overname door een strategische partner is nooit aan de orde geweest, gezien ons streven om zelfstandig te willen blijven. Met de deelname door Wadinko in 2018 verzekerden we ons van een gewaardeerde gesprekspartner met een zeer uitgebreid netwerk. We hebben toen al de bedrijfsopvolging geagendeerd. Met de komst van Adwin Verhoeks ga ik me meer bezighouden met onze dedicated accounts en onze samenwerkingsverbanden.’

Over Tielbeke

Tielbeke is een logistieke dienstverlener die vooral actief is in Noord- en Oost-Nederland voor overwegend retail en industriële klanten. Met slimme nationale en internationale samenwerkingsverbanden bedient Tielbeke echter klanten in de hele Benelux. Tielbeke is ketenpartner voor meerdere retailorganisaties met een state of the art overslagcentrum in Lemelerveld en een modern warehouse in Zwolle.

Over Wadinko

Participatiemaatschappij Wadinko N.V. heeft als doel het stimuleren van de bedrijvigheid en werkgelegenheid in Overijssel, de Noordoostpolder en Zuidwest Drenthe. Dat doet Wadinko enerzijds met substantiële minderheidsbelangen in bedrijven met risicodragend kapitaal, kennis, managementondersteuning en netwerken. Anderzijds stelt Wadinko ondernemingen in staat versneld te groeien met achtergestelde, laagrentende ondernemersleningen. Wadinko hecht veel waarde aan het verhogen van de kwaliteit van ondernemen in zijn werkgebied. Wadinko heeft daartoe het initiatief genomen met WIMM, dat doorlopende leerlijnen aanbiedt voor alle niveaus binnen ondernemingen. Net zo is Wadinko initiatiefnemer en participant in WRS.Finance om de financiële functies binnen ondernemingen in het werkgebied van Wadinko te verbeteren. Tot slot is Wadinko een van de founding partners van PERRON038, hét open innovatiecentrum voor de maakindustrie in Oost-Nederland.

Leuk om verder te lezen

Meer nieuws