Doorgaan naar content

Perron038 gestart in september

nieuws

26 August 2019

Afbeelding van de binnenzijde van Perron038.

Perron038

Een oude fabriekhal bij het NS station in Zwolle verandert in hoog tempo in een inspirerende open innovatieplaats voor ondernemers, onderwijs en overheid.

Afbeelding van de buitenzijde van het pand van Perron038.
Perron038.

Innovatiehub

Na meer dan een jaar van voorbereiding is het enorme project bijna klaar. Het geld voor Perron038 komt van vier bedrijven in de regio: de fabrikant van papieren rietjes en machinebouwer Tembo Group uit Kampen, fabrikant van lasmachines AWL Techniek uit Harderwijk, Tolsma Grisnich uit Emmeloord die machines maakt voor de agrofoodsector en de regionale participatiemaatschappij Wadinko investeren in Perron038 en hebben zich verenigd in de stichting Perron038. De bedrijven zijn actief in verschillende sectoren werken maar de ontwikkeling van technologie voor hun machines is het gemeenschappelijk belang. Het doel is om sneller te innoveren en jong én oud talent te inspireren.

Hoogwaardige carrières promoten

Met steun van de onderwijsinstellingen, waaronder Windesheim, Deltion, Landstede, Fraunhofer en Universiteit Twente, de lokale overheid en regionale overheid, gaat Perron038 ook investeren in het opleiden van werknemers en toekomstige werknemers voor de hightech maakindustrie.

September '19

Op de begane grond wordt technologie voor machines ontwikkeld en getest in verschillende ruimtes gescheiden door glazen wanden. De bovenste verdieping is voor het ontwerpen en trainen. Vanaf september 2019 werken er ongeveer dertig mensen op deze locatie en in de toekomst zal dit aantal toenemen.

Meer weten?

Lees meer over Perron038

In de pers

Lees hier een artikel over Perron038 in De Stentor

Leuk om verder te lezen

Meer nieuws