Doorgaan naar content

Participatiemaatschappij

De ondernemende participatiemaatschappij

U kunt om meerdere redenen op zoek zijn naar een investeringsbedrijf. Misschien wilt u groeien of innoveren, wilt u verzelfstandigen, een bedrijf overnemen of hebt u een opvolgingsvraagstuk. Wadinko is de ondernemende regionale participatiemaatschappij, die de bedrijvigheid en werkgelegenheid wil bevorderen in Overijssel, de Noordoostpolder en Zuidwest Drenthe. Vanuit Zwolle biedt Wadinko diverse investeringsmogelijkheden.

Unieke positie

Nu zijn er in Nederland meer dan voldoende investeerders te vinden. Binnen het hele spectrum van investeringsvehicles neemt de regionale participatiemaatschappij Wadinko echter een volstrekt unieke positie in. Al was het alleen maar omdat Wadinko de intentie heeft om langdurig deel te nemen in nieuwe, bestaande of kansrijke ondernemingen. Of omdat Wadinko overwegend minderheidsbelangen nastreeft. De deelname van Wadinkobestaat daarbij uit inbreng van risicodragend kapitaal, kennis en managementondersteuning.

Afbeelding van een productiemedewerker bij een kuip met grondstof bij een afvullijn van het bedrijf De Wijndragers.
Productielijn van De Wijndragers

Alternatieve investeringen

Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen? Heeft u al eens actief een investeerder gezocht? Heeft u ooit alternatieve investeringen overwogen? Behoort uw organisatie tot de maakindustrie of de zakelijke dienstverlening? En besteedt u aandacht aan innovatie of duurzaam ondernemen? Dan hebt u wellicht volop ontwikkelingsmogelijkheden en groeipotentie, waarmee u ook onze regionale economische structuur kunt bevorderen. Is dat het geval, dan komen we graag eens met u in contact.

Risicodragend kapitaal

Een Wadinko-participatie krijgt vorm door het ter beschikking stellen van risicodragend kapitaal. Uiteraard op voorwaarde dat een bedrijf in de kern gezond is. Tevens beoordeelt Wadinko mogelijke participaties op ontwikkelingsmogelijkheden en groeipotentie. Vooral ondernemende bedrijven met een groeistrategie kunnen rekenen op de belangstelling van Wadinko. Datzelfde geldt voor ondernemingen op zoek naar unieke oplossingen met nieuwe technologieën en minder grondstoffen.
Anno 2023 participeert Wadinko in 26 bedrijven, die werkgelegenheid bieden aan ruim 4.200 werknemers.