Doorgaan naar content

Akkoord aandeelhouders IJssel Technologie

nieuws

1 December 2022

Logo van het bedrijf IJssel.

Argos Wityu en Wadinko

Argos Wityu heeft een akkoord bereikt met de aandeelhouders van IJssel Technologie om een meerderheidsbelang in de Nederlandse industriële onderhoudsspecialist te nemen. Wadinko blijft naast Argos Wityu minderheidsaandeelhouder.

Marktpositie versterken

De partijen hebben het gemeenschappelijk doel om de marktpositie van IJssel Technologie te versterken door middel van het versneld opvoeren van commerciële inspanningen, het stimuleren van innovatie, bijdragen aan de energietransitie en het uitrollen van een duidelijke overnamestrategie. Deze overname betekent de vijfde investering van Argos Wityu vanuit haar MidMarket fund VIII.

IJssel hoog in aanzien in de Nederlandse industriële onderhoudsmarkt

IJssel Technologie werd opgericht in 1992 met de verzelfstandiging van een team van technisch specialisten van Scania in Zwolle, en wordt sinds 2004 gesteund door de huidige aandeelhouders. Het bedrijf is actief in (voorspellend) onderhoud en optimalisaties voor industriële productie- en procesindustrieën. Met ruim 400 trouwe medewerkers bedient IJssel klanten die actief zijn in basismaterialen, chemie, levensmiddelen en transport. Het bedrijf staat bekend als een gespecialiseerde onderhoudsdienstverlener met een hoge mate van technische kennis waar de klant centraal staat. Het merk IJssel staat in hoog aanzien in de Nederlandse industriële onderhoudsmarkt. In 2021 bedroeg de omzet €59m.

Werkgelegenheid regio Overijssel

De huidige aandeelhouders zijn enthousiast over deze volgende stap voor het bedrijf en zijn werknemers. Argos Wityu is gekozen als partner vanwege de kennis van de sector, ervaring in groei en operational excellence, en trackrecord in succesvolle (internationale) overnamestrategieën. Wadinko, een investeerder die gericht is op werkgelegenheid in de regio Overijssel, blijft minderheidsaandeelhouder naast Argos Wityu.

Leuk om verder te lezen

Meer nieuws