Doorgaan naar content

Algemene Vergadering van Aandeelhouders Wadinko 2022

nieuws

20 May 2022

Logo van het bedrijf Wadinko met daaronder de zin de ondernemende participatiemaatschappij.

Op vrijdag 20 mei heeft participatiemaatschappij Wadinko NV de jaarcijfers over 2021 bekend gemaakt. Dit gebeurde op de jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders bij participatie Masevon in Hardenberg. Wadinko heeft een uitstekend jaar achter de rug met mooi resultaat. Het aantal arbeidsplaatsen bij de participaties nam licht toe. Wadinko investeerde in drie nieuwe participaties en in haar bestaande participaties. Als gevolg van de regels voor het ontvangen van NOW-steun bij enkele participaties mag Wadinko dit jaar geen dividend uitkeren.

‘Wadinko presenteerde over 2021 een winst van 8,6 miljoen euro en heeft wel meer dan 11,9 miljoen euro risicokapitaal verstrekt aan nieuwe en de bestaande bedrijven in haar portefeuille. De werkgelegenheid in FTE bij onze participaties groeide in 2021 met 151 naar 4.112 mensen’, aldus René Wolfkamp, directeur van participatiemaatschappij Wadinko NV.

De verwachtingen voor 2022 zijn positief maar wat de impact van het moeten terugbetalen van ontvangen steun en uitgestelde belastingen gaan we zien na de zomer. Wadinko staat klaar om haar participaties te ondersteunen waar nodig.’ René Wolfkamp zegt hierover: ‘De steun van Wadinko aan bestaande participaties is nu vooral gericht op behoud van werkgelegenheid in deze moeilijke tijd. Maar we gaan ook graag met mogelijke nieuwe participaties in gesprek’.

Nieuwe participaties

In 2021 heeft Wadinko een minderheidsbelang genomen in Robertpack uit Zwolle, in Vrieling Advies uit Hardenberg en in Axxor uit Zwolle. Verder werd een extra kapitaalinjectie verstrekt aan Triogen uit Goor. In 2021 heeft Wadinko haar belang in Brinks uit Vriezenveen, Food Connect uit Almelo, BR Controls uit Zwolle en SPM uit Hengelo verkocht. In 2022 heeft Wadinko een deel van haar belang in Cycloon uit Zwolle verkocht aan Bol.com.

Toekomst

De Algemene vergadering van Aandeelhouders ging verder akkoord met het gevoerde beleid in de afgelopen jaren en vindt dat Wadinko nóg bewuster en actiever mag investeren in actuele thema’s zoals human capital ontwikkeling, innovatie, digitalisering, duurzaamheid en circulariteit. Wadinko ontwikkelt zich verder tot een platform met een ecosysteem die ondernemingen breed kan ondersteunen met veel competenties buiten de kerncompetenties van ondernemers.

Leuk om verder te lezen

Meer nieuws