Doorgaan naar content

Schuitemaker en Veenhuis gefuseerd

nieuws

11 July 2019

Afbeelding van tankbemester van het bedrijf Schuitemaker Veenhuis.

Zwolle, 11 juli 2019

Schuitemaker Machines uit Rijssen en Veenhuis Machines uit Raalte hebben de in april voorgenomen fusie formeel afgerond. De gefuseerde bedrijven gaan verder onder de naam SVgroup. 

Algemeen directeur Gerrit de Graaf: ‘Beide organisaties zijn al 100 jaar actief in de landbouwsector met hoogwaardige machines voor agrarische bedrijven. Wij zien grote meerwaarde op het gebied van marketing, verkoop, innovatie en productie in de sectoren waar beide bedrijven actief zijn. De productiefaciliteiten en de medewerkers van Veenhuis verhuizen naar de vestiging van Schuitemaker in Rijssen, van waaruit alle bedrijfsactiviteiten plaats zullen vinden.’

Toegevoegde waarde

Het nieuwe bedrijf biedt na de fusie een prachtig portfolio van moderne machines met grote toegevoegde waarde voor de afnemers. Beide sterke merken blijven aanwezig in de markt en samen kunnen de bedrijven meer investeren in technologische, product- en proces-innovatie. Bij de gefuseerde SVgroup werken nu circa 150 medewerkers.

Wadinko

Sinds november 2018 heeft Participatiemaatschappij Wadinko N.V. uit Zwolle een belang in Schuitemaker uit Rijssen. De participatie voorziet onder andere in een kapitaalinjectie ten behoeve van groei en productontwikkeling. En om de juiste strategie daarvoor te formuleren en op succesvolle wijze uit te rollen. De fusie met Veenhuis past perfect in het plan te bouwen aan een sterke speler in de sector. De familie Schuitemaker, de familie Bakker en de familie Veenhuis blijven in het nieuwe bedrijf samen met Wadinko en algemeen directeur Gerrit de Graaf aandeelhouder.

Leuk om verder te lezen

Meer nieuws