Doorgaan naar content

SV Group acquireert Jan Veenhuis Machinefabriek

nieuws

22 December 2022

Afbeelding van een mestkar van het bedrijf Veenhuis.

Overname Jan Veenhuis Machinefabriek

Rijssen & Raalte – SVgroup,  het bedrijf met de bekende merken Schuitemaker en Veenhuis, neemt per 1 januari 2023 Jan Veenhuis Machinefabriek, fabrikant van kipwagens en haakarmsystemen, uit Raalte over. SVgroup is een participatie van Wadinko.

Premium productpositionering

Algemeen directeur Jos Kamp van SVgroup is verheugd met deze stap: ‘Met de toevoeging van Jan Veenhuis nemen we een gespecialiseerd bedrijf over met een premium productpositionering binnen de transporttechniek. Dit sluit perfect aan bij onze premium merken Schuitemaker en Veenhuis waarmee we actief zijn in de voederwinning, mest en gladheidbestrijding’.

‘De toevoeging zorgt voor een uitbreiding van onze productiecapaciteit doordat we een extra productielocatie kunnen toevoegen. Tegelijkertijd verbinden we op deze manier een groep vakmensen aan ons bedrijf.’ Aldus Jos Kamp.

Gesprekken SVgroup en Wadinko

Ook Marc Veenhuis (Jan Veenhuis Machinefabriek) is content. “Tijdens de gesprekken met SVgroup en met Wadinko ben ik ervan overtuigd geraakt dat Jan Veenhuis Machinefabriek op de juiste plaats terecht komt” bevestigd hij. “Naast dat de klantenbasis goed aansluit, heb ik er met Wadinko als aandeelhouder het volste vertrouwen in dat de continuïteit en werkgelegenheid van het bedrijf gewaarborgd worden.”

Toegevoegde waarde 

Sinds de fusie van Schuitemaker en Veenhuis in 2019 weet SVgroup jaar op jaar als bedrijf een gezonde groei te realiseren. Door nieuwe productintroducties en het versterken van de (inter)nationale verkoopkanalen wordt verwacht dat deze groeilijn zich de komende jaren doorzet.

SVgroup biedt met de overname een breed portfolio van moderne machines voor zowel loonwerkers als het grondverzet segment. De combinatie tussen SVgroup en Jan Veenhuis zal waarschijnlijk leiden tot diverse synergiën.

Bijzonder verhaal 

Met de overname van Jan Veenhuis door SVgroup breidt het bedrijf niet alleen haar product portfolio uit, ook brengt het ’t oorspronkelijke familiebedrijf Veenhuis na 27 jaar weer samen. Sinds 1996 opereerden beide bedrijven apart maar na deze periode brengt de overname ze weer binnen hetzelfde bedrijf.

Leuk om verder te lezen

Meer nieuws