Doorgaan naar content

Wadinko neemt belang in Koninklijke Auping

nieuws

17 November 2017

Afbeelding van het logo van de kroon uit het koninklijk logo van het bedrijf Auping.

Participatiemaatschappij Wadinko heeft een belang in Koninklijke Auping uit Deventer genomen. Wadinko neemt hiervoor het aandelenpakket over van investeringsmaatschappij NPM Capital, sinds 1986 aandeelhouder van de beddenfabrikant.

Recent bereikten de gezamenlijke aandeelhouders van Auping hierover een akkoord. Partijen maken geen financiële details van de transactie bekend die inmiddels is afgerond. Met de deelname van Wadinko in Auping, kan de beddenfabrikant onder andere zijn activiteiten in groeimarkten in de Benelux, Duitsland en Scandinavië intensiveren en uitbouwen.

Afbeelding van het kantoor van het bedrijf Auping.
Kantoor Auping

Duurzaam ondernemen én produceren

De naam Auping is in Nederland welhaast synoniem geworden voor gezond slapen. Debet daaraan zijn de hoge kwaliteit, het ultiem comfort en de mooie, hedendaagse ontwerpen van de Auping boxsprings, bedden en matrassen. Het succes van Auping – die sinds 1988 het predicaat Koninklijk mag voeren – is toe te schrijven aan meer dan 125 jaar expertise, gecombineerd met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van techniek, ergonomie en design. Niet voor niets is Koninklijke Auping in de loop der jaren bekroond met diverse awards en certificaten op het gebied van kwaliteit, betrouwbaarheid en design. Naast de ambitie om ‘met passie en nieuwsgierigheid te werken aan het ultieme slaapcomfort van morgen’, heeft Auping echter ook de wens om toonaangevend te zijn als het gaat om duurzaam ondernemen én produceren. Net zoals Auping gelooft dat een inspirerende en verrassende werkomgeving een belangrijke rol speelt voor de innovatiekracht van de organisatie, hecht het ook waarde aan een duurzame relatie met de omgeving en het milieu. Auping heeft daarvoor het cradle to cradle principe omarmd, wat ertoe moet leiden dat Koninklijke Auping volledig circulair produceert.

Afbeelding van rechtopstaande matrassen van het bedrijf Auping in rolcontainers.
Geproduceerde matrassen

Focus op continuïteit

Wadinko-directeur René Wolfkamp spreekt van een mooie en waardevolle uitbreiding van de Wadinko-portfolio met Koninklijke Auping. ‘Net als bij Wadinko ligt ook bij Auping de focus op continuïteit voor de lange termijn met als doel groei. Wat ons daarin vooral aanspreekt, is dat groei gepaard gaat met extra werkgelegenheid. Daarnaast sluiten tevens onze visies op duurzaamheid en circulair ondernemen naadloos op elkaar aan. Daarmee wordt Auping een mooie referentie voor onze andere participaties, die we voortdurend aanmoedigen om ook op deze onderdelen stappen te zetten.’

Meer over Koninklijke AupingLeuk om verder te lezen

Meer nieuws