Doorgaan naar content

Wadinko neemt belang in Robertpack

nieuws

23 February 2021

Robots van Robertpack palletiseren trays met diervoederproducten op een pallet.

Zwolle – Participatiemaatschappij Wadinko heeft een belang in Robertpack genomen. Daartoe werden op 16 februari de handtekeningen gezet. Robertpack is al sinds 1976 succesvol in het ontwikkelen en leveren van gerobotiseerde verpakkingslijnen aan internationaal toonaangevende food en non-food merken. Met de participatie door Wadinko krijgt Robertpack toegang tot een waardevol netwerk en kapitaal ter ondersteuning van haar ambities.

Gedegen reputatie

Robertpack heeft in de afgelopen decennia een gedegen reputatie opgebouwd in de food en non-food sector als ontwikkelaar en leverancier van gerobotiseerde verpakkingslijnen. De oplossingen van Robertpack zijn onder te verdelen in de categorieën picking, packing, palletising en handling. Voor veel klanten worden echter complete verpakkingslijnen gerealiseerd met een combinatie van categorieën. Waar de robotarmen worden ingekocht bij gerenommeerde leveranciers, worden de mechanische- en besturingsoplossingen klantspecifiek door Robertpack geëngineerd. Op de klantenlijst van Robertpack prijken internationaal toonaangevende food-merken als Bavaria (Swinkels), Heineken, Friesland Campina en A-Ware, alsook non-food merken als Polaroid, KHS Duitsland en het eveneens Zwolse Wavin.

Nieuwe kansen en mogelijkheden

De eerste contacten tussen Robertpack en Wadinko werden al in 2019 gelegd waarbij een participatie door Wadinko in eerste instantie niet zozeer de insteek was. Er kwamen thema’s als groei en organisatieontwikkeling aan de orde waarbij Wadinko, mede vanuit haar netwerk en portfolio, een bijdrage kan leveren. Robertpack toont zich bij monde van CEO Dirk Franken dan ook verheugd met de komst met Wadinko. ‘De afgelopen periode hebben we in nauw overleg met Wadinko diverse scenario’s uitgewerkt om een gezonde toekomst voor Robertpack te waarborgen. Uiteindelijk bleek dat een deelneming door Wadinko de meeste garanties biedt voor een succesvolle groeistrategie. Daarbij koesteren we onze bestaande cultuur en werkwijze en tegelijk creëren we nieuwe kansen en mogelijkheden. Daarbij geholpen door de ruimschoots aanwezige managementkennis en -ervaring binnen Wadinko én haar uitgebreide netwerk.’

Stevige marktpositie

Volgens Astrid Kempers, investment manager van Wadinko, past de deelneming in Robertpack naadloos binnen de investeringscriteria van de ondernemende participatiemaatschappij. ‘Uiteraard hebben wij onze investering langs onze meetlat van werkgelegenheid en verwacht rendement gelegd. Ook op gebied van digitalisering en robotisering is Robertpack een mooie toevoeging aan de portefeuille van Wadinko. Bovendien zijn we onder de indruk van de samenwerking met plaatselijke opleidingsinstituten. De zittende directie heeft in de afgelopen decennia een gedegen basis neergezet en een in alle opzichten aansprekend bedrijf opgebouwd. Het is nu zaak de ambitie en potentie Robertpack verder uit te bouwen. Op voorhand zien wij daarvoor mogelijkheden tot samenwerking met andere Wadinko-participaties. Uiteraard krijgt Robertpack ook toegang tot Perron038, hét open innovatiecentrum voor de maakindustrie in Oost-Nederland.

Leuk om verder te lezen

Meer nieuws