Doorgaan naar content

Wadinko neemt belang in Vrieling Adviesgroep

nieuws

4 October 2021

Afbeelding van drie vlaggen aan vlaggenmasten voor het kantoor van het bedrijf Vrieling.

Wadinko neemt per direct een minderheidsbelang in Vrieling Adviesgroep B.V. Daarmee wordt het voor de financiële dienstverlener mogelijk te investeren in een gedegen en realistische groeistrategie voor de komende jaren. Ook faciliteert Wadinko hiermee de aandelenoverdracht naar een jongere generatie in de familie. Zo kan een belangrijke impuls worden gegeven aan de groei van hoogwaardige werkgelegenheid in een regio met overwegend veel maakindustrie.

Over Vrieling

Vrieling Adviesgroep BV is een grote en gerenommeerde financieel dienstverlener in het oosten van Nederland. Zo staat Vrieling, met vestigingen in Dedemsvaart, Zwolle en Hardenberg, in de Top 10 van zelfstandige intermediairs en Nederland en in de Top 30 van de grootste intermediairs. Het succes van Vrieling is vooral te danken aan een hoge klantintimiteit, betrokken en goed opgeleid personeel en aantrekkelijk aanbod verzekerings- en financiële producten. Dat Vrieling ook maatschappelijk gezien zijn verantwoordelijkheid neemt, blijkt wel uit het feit dat de medewerkers diverse rollen in lokale netwerken vervullen. Bij Vrieling werken ruim 240 mensen.

Vrieling Adviesgroep

Effectief advieskanaal

Jasper Vrieling, commercieel directeur bij Vrieling: ‘Kijken we naar de verzekeringsmarkt in Nederland waarop wij actief zijn, dan zien we dat de consolidatie volop aan de gang is. Wij willen zelfstandig blijven en vooral de grotere tussenpersonen als Vrieling zijn vanwege hun schaal en hun sterke klantrelatie erg interessant voor verzekeraars. De verwachting is dat partijen als Vrieling de komende jaren nog meer aan importantie gaan winnen als uitermate effectief advieskanaal. De ambitie om in de komende jaren onze omzet te laten groeien, is dan ook realistisch. In Wadinko hebben we een ondernemende en inspirerende partner gevonden om samen met ons die groei gestalte te geven.’

Kwalitatief hoogwaardige werkgelegenheid

Namens Wadinko was investment manager Han Leemhuis nauw betrokken bij de participatie. Hij ziet volop kansen en mogelijkheden voor Vrieling: ‘De komende jaren zullen in het teken staan van het verder ontwikkelen en groeien. Het risicokapitaal dat beschikbaar komt met onze deelneming wordt daar onder andere voor aangewend. Denk daarbij aan investeringen in meer en betere automatisering, het meer sturen op big data en een herpositionering van de producten en diensten van Vrieling voor meer risicospreiding. Wadinko heeft er alle vertrouwen in dat Vrieling slaagt in deze transitie en dat daarmee het volle potentieel van de financiële dienstverlener benut kan worden. Wat uiteindelijk moet resulteren in de groei van kwalitatief hoogwaardige werkgelegenheid in een regio met overwegend veel maakindustrie. En dat met behoud van de cultuur en de maatschappelijke relevantie die altijd kenmerkend is geweest voor Vrieling.’

Raad van Commissarissen

Han Leemhuis: ‘Wij faciliteren naast de groeiambities van Vrieling ook de aandelenoverdracht van de oudere naar de jongere generatie en zoeken samen met de huidige directie een nieuwe algemeen directeur die onder andere verantwoordelijk wordt voor het financiële beleid. Zo hopen we de voorgenomen groei extra kracht bij te kunnen zetten. Tevens gaat onze participatie gepaard met een nieuw in te stellen raad van commissarissen. Dit om de belangen van alle aandeelhouders te behartigen. Naast Wadinko als voorzitter, nemen ook de terugtredende directeuren en aandeelhouders Gerrit Jan Vrieling en Wim Vrieling zitting in de raad van commissarissen.

Leuk om verder te lezen

Meer nieuws