Cookies 🍪

Deze site gebruikt cookies waar we je toestemming voor nodig hebben.

nieuws

Wadinko neemt substantieel belang in Schuitemaker uit Rijssen

14 november 2018

Participatiemaatschappij Wadinko N.V. neemt per direct een belang in landbouwmechaniseerder Schuitemaker uit Rijssen. De participatie door Wadinko in Schuitemaker voorziet onder andere in een kapitaalinjectie ten behoeve van groei en productontwikkeling. En om de juiste strategie daarvoor te formuleren en op succesvolle wijze uit te rollen.

Aandacht voor groei

Al sinds 1919 ontwikkelt, produceert en verkoopt het in Rijssen-Holten gevestigde Schuitemaker Machines B.V. professionele landbouwwerktuigen. Daarnaast biedt de onderneming onder de naam Schuitemaker Industrial B.V. gladheidsbestrijdings- activiteiten aan. Afnemers daarvan zijn onder andere gemeenten, waterschappen, provincies en Rijkswaterstaat. Volgend jaar bestaat Schuitemaker 100 jaar. Het groeikapitaal en de ondersteuning van Wadinko moeten ertoe leiden dat Schuitemaker zelfstandig en met een krachtige strategie met veel aandacht voor groei en productontwikkeling, aan een nieuwe eeuw begint.

Schaalvoordeel en synergie

Volgens Han Leemhuis, investment manager bij Wadinko, is Schuitemaker een interessante toevoeging aan de Wadinko-portefeuille. ‘Alleen al vanwege de werkgelegenheid die daarmee gemoeid is. Bij Schuitemaker werken bijna 140 medewerkers, waaronder jonge en getalenteerde engineers. Door te participeren in Schuitemaker behouden we die werkgelegenheid voor de regio. Maar wat minstens zo belangrijk is, ook stellen we daarmee de bij Schuitemaker aanwezige technische expertise veilig. Ook in de landbouwmechanisatie-sector wint de technologisering aan importantie en wordt het gebruik van data gemeengoed, net als in de branches en sectoren waarin we reeds deelnemingen hebben. Alleen al het uitwisselen van kennis en ervaringen daarover leidt op termijn tot extra schaalvoordeel en synergie voor onze gehele portefeuille. Schuitemaker is een prachtig merk en wij zijn trots bij te kunnen dragen aan de verdere ontwikkeling en we hopen in Rijssen nog vele jaren te kunnen werken aan de ontwikkeling en verkoop van mooie producten.’

Meer over Schuitemaker Rijssen

Leuk om verder te lezen

Meer nieuws