Doorgaan naar content

Algemene Vergadering van Aandeelhouders Wadinko

nieuws

11 June 2021

Logo van het bedrijf Wadinko met daaronder de zin de ondernemende participatiemaatschappij.

WADINKO INVESTEERT RECORDBEDRAG TIJDENS CORONA

Op vrijdag 11 juni heeft participatiemaatschappij Wadinko NV de jaarcijfers over 2020 bekend gemaakt. Dit gebeurde op de jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders. Volgens directeur René Wolfkamp heeft Wadinko een minder jaar achter de rug onder andere als gevolg van de impact van de coronapandemie op enkele participaties. 

Desondanks nam het aantal arbeidsplaatsen wel verder toe. Naast een nieuwe participatie investeerde Wadinko een recordbedrag in haar bestaande participaties. Als gevolg van de regels voor het ontvangen van NOW-steun bij enkele participaties mag Wadinko dit jaar geen dividend uitkeren.

‘Wadinko presenteerde over 2020 een verlies van 3,4 miljoen euro maar heeft wel meer dan 17,6 miljoen euro risicokapitaal verstrekt aan nieuwe en de bestaande bedrijven in haar portefeuille. Dat is fors meer dan onze investeringen in 2019. De totale werkgelegenheid bij onze participaties groeide in 2020 met 375 naar 4.336 mensen’, aldus René Wolfkamp, directeur van participatiemaatschappij Wadinko NV.

De verwachtingen voor 2021 lijken voorzichtig positief maar wat de impact van het moeten terugbetalen van ontvangen steun en uitgestelde belastingen gaan we zien na de zomer. Wadinko staat klaar om haar participaties te ondersteunen waar nodig.’ René Wolfkamp zegt hierover: ‘De steun van Wadinko aan bestaande participaties is nu vooral gericht op behoud van werkgelegenheid in deze moeilijke tijd. Maar we gaan ook graag met mogelijke nieuwe participaties in gesprek’.

Nieuwe participatie

In 2020 heeft Wadinko een minderheidsbelang genomen in Novon Schoonmaak uit Zwolle. Verder werden extra kapitaalinjecties verstrekt aan zeven participaties. In 2020 heeft Wadinko haar belang in RP Flow uit Dedemsvaart verkocht. In 2021 heeft Wadinko een minderheidsbelang in Robertpack uit Zwolle genomen.

Toekomst

De Algemene vergadering van Aandeelhouders ging verder akkoord met het gevoerde beleid in de afgelopen jaren en vindt dat Wadinko nóg bewuster en actiever mag investeren in actuele thema’s zoals human capital ontwikkeling, innovatie, digitalisering, duurzaamheid en circulariteit. Wadinko ontwikkelt zich verder tot een platform met een ecosysteem die ondernemingen breed kan ondersteunen met veel competenties buiten de kerncompetenties van ondernemers.

Leuk om verder te lezen

Meer nieuws